Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
5 грешки при декорирането, които не искате да допускате

5 грешки при декорирането, които не искате да допускате

17-02-2023

Когато става дума за декориране, много хора се впускат в импулсивни покупки на продукти, които не са напълно нужни. В следствие на това, стаите в дома ви може да се окажат претрупани и зле изглеждащи. За да предотвратите това, от Мебели Дискрет сме подготвили списък с 5 често срещани грешки, които хората много често допускат при декорирането на дома. Той ще ви помогне да избегнете проблеми и неудобства, които могат да изникнат в последствие от тези грешки.

 

Избор на грешен размер мебели

 

На първо място, това се отнася до системите за съхранение. Правилната организация на реда ви позволява да избегнете хаоса и визуалния безпорядък в къщата ви. В същото време масивните шкафове в малък размер изглеждат твърде обемисти. Трябва да балансирате между размера на мебелите и цвета на фасадите. Така че, ако имате малко неща, изберете по-компактни модели. Ако искате шкафове до тавана, направете ги възможно най-незабележими: леки фасади без дръжки и липса на декор са това, от което се нуждаете в тази ситуация. Мебелите, които не са свързани със съхранение, също изберете според размерите на апартамента. Това може да бъде малък кухненски комплект, сгъваема маса за двама в трапезарията и др.

 

Импулсивно купуване

 

Покупката на мебели е задълбочен процес и изисква балансирано решение. Мебелите са част от къщата. Обзавеждането на дома е сложен процес, който също така включва интериорен дизайн, декор, декорация и т.н. Функционално мебелите трябва да се вписват в останалата част от интериора. Ясно е, че някои декоративни елементи, вази, картини и др. могат да бъдат закупени спонтанно, в това няма нищо лошо. Видях го, хареса ми, купих го. Те не влияят на функционалността, те просто работят като отражение на вашите вкусове. При мебелите подобна стратегия може да се превърне във фатално неудобство при по-нататъшно използване. Легла, притиснати от мебели, дивани, които се открояват стилно от основния интериор, са следствие от импулсивен избор.

 

Имайте предвид детайлите

 

Декорът не е само вази, текстил или картини. Фитингите ще ви помогнат да направите интериора по-интересен: дръжките на вратите и шкафовете могат да добавят цвят. Това е прост и оригинален начин за актуализиране на стари мебели. Друга дизайнерска техника са купи и подноси в интериора. Те могат да изпълняват няколко функции. Първо, те могат да се използват за организиране на тематична композиция. Просто поставете върху тях цветя, любими фигурки или растения. Второ, тавите и купите ще ви помогнат да организирате съхранението на ежедневните малки неща – бижута, които носите през цялото време. Също така могат да се използват като независим елемент на декора.

 

Пренебрегване на тъмни зони в стаята 

 

Поставете мостри на фасади и дамаски на местата, където ще стоят мебелите, които възнамерявате да закупите, и спазвайте цвета. В далечните ъгли на стаята може да откриете, че пробите изглеждат по-тъмни и матови, отколкото сте възнамерявали. Може би има смисъл да изберете материали, по-леки с тон или два. Холни и конзолни маси, табуретки и тахти работят в интериора не по-лошо от предметите на изкуството и дизайнерския текстил, а също така добавят ритъм и визуална завършеност. Затова ги разгледайте по-отблизо, когато купувате големи мебели. 

 

Тапети с подчертан модел

 

Това, което сега изглежда стилно и модерно, много бързо се превръща от писък на модата в старомоден маркер. В допълнение, изображения на маргаритки, орхидеи, палми, италиански пейзажи и морски дълбини стават скучни много бързо. И не винаги е лесно и просто да вземете и залепите отново други тапети. Особено ако в къщата има деца. Отделна опасност за една щастлива млада домакиня се крие именно в детската стая. Много е трудно да устоите на най-деликатните тапети с плюшени мечета, зайци на ръба на гората и други изкушения. Децата растат бързо. И те определено ще израснат от цялата тази нежност, преди да сте готови за следващия ремонт.