Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
7 идеи за модерна кухня

7 идеи за модерна кухня

08-01-2024

Тенденциите се променят на всяка година или две, но е малко вероятно да правите ремонт или да актуализирате интериора толкова често. Затова ние от Мебели Дискрет сме подготвили 7 уникални идеи, които ще ви помогнат да превърнете кухнята в модерно пространство, независимо от промяната в тенденциите през настоящата година.

 

Превърнете перваза на прозореца в част от плота

 

Дори в малки стаи первазът на прозореца често не работи, в най-добрия случай върху него могат да се поставят саксии със стайни растения. Проста и работеща идея за всяка кухня е да превърнете перваза в плот. Пространството под прозореца може да се използва като допълнителна работна повърхност или като маса / бар плот. Тази опция може напълно да замени масата за хранене или да я преместите от малка кухня в просторна всекидневна.

 

Рафтове около шкафовете

 

Тази идея може да се хареса на тези, които искат да запълнят всеки ъгъл в кухнята с място за съхранение. При типичните мебели често има разминаване между оригиналните размери и разположението на кухнята. В следствие на това, остават празни ъгли и празнини между шкафовете. Такава празнина може да бъде запълнена с отворени рафтове. За да могат да се поберат до шкафовете, някои части ще трябва да бъдат изрязани от рафтовете. Но идеята е доста функционална. 

 

Стена от шисти

 

Две любими разновидности за кухненските стени – пачуърк плочки и фотопечат върху стъкло бързо губят популярност, отстъпвайки място на масивна облицовка на стени в един тон. Креативно решение е стената от шисти. Той ще добави текстура към пространството, ще направи дизайна на малка кухня по-интересен и функционален. На него можете да записвате рецепти, да рисувате, да признавате любовта си, да пожелавате честит рожден ден или да правите списъци с покупки.

 

Два цвята или текстури

 

Контрастните двуцветни кухни все още са актуални. Вариантите са много. Остава да изберете своя. Цветовете могат да се разделят вертикално или хоризонтално, ясно 50x50 или според принципа на блокиране на цветовете: единият тон е основен, вторият е акцент. Класическата версия е по-тъмен цвят в долната част на мебелите, по-светъл в горната част, но никой не забранява нарушаването на тези канони. Комбинацията от текстури ще направи цветовата двойка още по-интересна: например камък и дърво, мрамор и метал, MDF и стъкло.

 

Използвайте декоративна светлина и ярки детайли

 

Независимо колко голяма е кухнята – тя никога не трябва да бъде скучна. Освен обичайните мебели и оборудване, което задължително присъства в кухнята, можете да разчупите атмосферата с декоративна светлина, както и ярки детайли. Осветлението можете да поставите около плота, над шкафовете или на места, които искате да бъдат акцент във вашата кухня. Ярките детайли ще допринесат допълнително за доброто настроение във вашия дом.

 

Цветова схема за кухнята в модерен стил

 

Едно от основните предимства на модерния стил в интериорния дизайн е широкото поле за въображение. Такъв дизайн не поставя твърда рамка при избора на цвят, основният му принцип е спазването на хармонията. Тенденцията от последните години е отхвърлянето на ярки тонове в полза на приглушени нюанси. Като основни, вторични и акцентни цветове можете да използвате пастелни нюанси на синьо, зелено, кафяво и дори червено.

 

Изборът на материали и дизайн 

 

Изборът на материали зависи най-вече от стила, който сте избрали за вашата кухня. Можете да изберете както скъпи мраморни или дървени мебели и декорации, така и по-бюджетни варианти, които също ще бъдат с високо качество. Фасадни материали в модерен стил – ПДЧ, МДФ, компактна плоскост, както и метал, стъкло и керамика.