Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Да спестим място в кухнята: идеи и съвети

Да спестим място в кухнята: идеи и съвети

12-06-2023

В кухнята всеки квадратен сантиметър е от значение. Ако сте изправени пред предизвикателството да имате по-малка кухня, съветите от Мебели Дискрет ще ви помогнат да спестите място. Има много умни начини да увеличите функционалността и естетическата привлекателност на пространството в кухнята. От Мебели Дискрет сме подготвили някои идеи и съвети, които ще ви помогнат да се възползвате максимално от кухнята си, независимо от нейния размер.

 

 

Как да спестите място в кухнята

 

Използвайте вертикалното пространство

Един от най-лесните начини да спестите място в кухнята е използването на вертикално пространство за съхранение. Инсталирайте плаващи рафтове, за да съхранявате тенджери, тигани или прибори. Ако имате високи тавани, помислете за добавяне на допълнителни шкафове, в които да разположите рядко използвани предмети.

Инсталирайте изтеглящ се килер

Тънък, изтеглящ се килер може да се побере в тясно пространство и да осигури отлично място за съхранение на консерви, подправки и други основни продукти. Тези килери са интелигентен начин за използване на празното пространство между уредите или шкафовете.

Изберете компактни уреди

Ако подновявате кухнята си или подменяте стари уреди, помислете дали да не изберете по-компактни модели. Много марки предлагат тънки хладилници, фурни и съдомиялни машини, които могат да се впишат идеално в по-малките кухни.

Използвайте многофункционални мебели

Помислете за използването на подвижен кухненски остров с място за съхранение под него или маса, която може да функционира едновременно като място за готвене и място за хранене. Табуретките без облегалка могат да се приберат под плота или масата, за да се спести място на пода, когато не се използват.

Изберете отворени рафтове

Отворените рафтове могат да направят малката кухня по-голяма и по-светла. Те предлагат лесен достъп до чиниите и стъклените съдове и дават възможност да разположите атрактивните си кухненски принадлежности на видимо място.

Интелигентни органайзери

Използвайте разделители за чекмеджета, рафтове за подправки и други инструменти за организиране, за да поддържате кухнята си подредена. Добре организираната кухня е тази, която пести място.

Окачете тенджерите и тиганите си

Монтираната на тавана или на стената поставка за съдове може да спести значително място в шкаф. Уверете се, че е монтирана сигурно и на достъпно място.

Светли цветове

Светлите цветове могат да направят малката кухня по-голяма. Помислете за боядисване на стените, шкафовете и рафтовете в нюанси на бяло, кремаво или светлосиво.

Не забравяйте, че целта е да създадете кухня, която да е функционална и да отговаря на вашите нужди. С малко креативност и правилно планиране дори най-малката кухня може да се превърне в място, на което с удоволствие ще готвите готвене и ще прекарвате времето си.