Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Хоум офис за начинаещи: как да организираме работното си място у дома

Хоум офис за начинаещи: как да организираме работното си място у дома

17-08-2021

Пандемията COVID-19 и последвалото извънредното положение в световен мащаб изцяло преобразиха ежедневието ни и предразположиха към нова динамика, както на работното място, така и у дома. Предприетите предпазни мерки и самоизолация наложиха да се адаптираме към нов модел на работа, от вкъщи – така нареченият „хоум офис” (от анг. „home office”, домашен офис). Ако и вие сте сред хората, на които им се налага да работят от комфорта на жилището си, може би имате нужда от вдъхновение и идеи как да организирате оптимално своя хоум офис? Независимо дали разполагате с отделно помещение за целта или частичен периметър от обща стая, ние ви предлагаме няколко лесни съвета за създаване на пълноценна и продуктивна работна среда у дома.

 

Обособяване на работен кът

 

Първо е важно да си осигурите достатъчно пространство с възможност за уединение, където бихте могли да се съсредоточите и да провеждате служебни телефонни и видео разговори необезпокоявани. Препоръчително е да избягвате частите на дома, които са предопределени за отдих като леглото в спалнята или дивана пред телевизора в хола. Наличието на естествена дневна светлина също е от голямо значение при подбирането на домашен кът за работа. Алтернативата е да разполагате с достатъчно изкуствени светлинни източници, като например компактна настолна лампа, която не дразни зрението. В процеса на работа често се налага да боравим с техника и мобилни устройства. Добре е да съобразите това и да се позиционирате в близост до контакти за електрическо захранване, или да се снабдите с достатъчно дълъг разклонител с не по-малко от три щепселни гнезда. 

 

Обзавеждане на домашния офис

 

Следващата стъпка в организирането на пълноценна работна атмосфера вкъщи е да подберете подходящо обзавеждане.nЗа да се чувствате комфортно и в готовност да изпълнявате работните си задължения дистанционно е препоръчително да инвестирате в качествено работно бюро или офис модул. Тъй като ще седите на него в продължение на часове, ви съветваме да го съчетаете с удобен омекотен стол с вградена лумбална опора и регулируема височина.  Препоръчително е да предвидите и мобилен шкаф с чекмеджета, етажерка или подвижен контейнер, в който да картотекираме важна документация или да съхранявате офис консумативи.  За бистър ум и максимална концентрация на сетивата, поддържайте работното си място чисто, спретнато и освободено от излишни вещи, като не забравяйте да проветрявате периодично. 

Мебелна фабрика „Дискрет“ предлага различни опции за обзавеждане на вашия хоум офис. Поръчайте от актуалните ни предложения на офис мебели или заявете мебели по поръчка на тел. +359 899 125 743 или на diskretmebeli@abv.bg. Нашите консултанти с радост ще ви съдействат.