Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Идеи за обзавеждане на кухня

Идеи за обзавеждане на кухня

18-10-2022

Кухнята може да изглежда интересна и необичайна, ако изберете правилното обзавеждане, което да подхожда на нейната площ и интериор. Днес можете да откриете разнообразни мебели и аксесоари, които са подходящи за различните домове. В случай че имате колебания, в онлайн магазина на мебели Дискрет ще вземете правилните решения по пътя към перфектната кухня. В сайта можете да поръчате както готови кухни, така и кухненски модули, които да проектирате според вашите желания.

 

Какъв плот за кухня да избера?

 

Работната повърхност, върху която се приготвя храната, се оформя от плоча, покриваща подовите шкафове. Размерите на плота обикновено са равни на секцията на мебелните шкафове, въпреки че има опции, когато ръбът излиза над фасадата. Плотът трябва да издържи на различни условия, така че трябва да има набор от характеристики:

  • устойчивост на високи температури – често върху покритието се поставят горещи тигани и тенджери;

  • устойчивост на влага – тук почти винаги има вода и други течности;

  • лесна поддръжка – повърхността трябва да се почиства лесно и да не абсорбира мръсотия и миризми;

  • атрактивен външен вид, който може да издържи дълго време.

Тези характеристики показват основните изисквания, на които трябва да обърнете внимание при избора на плот. В онлайн каталога на мебели Дискрет можете да разгледате разнообразни предложения, които перфектно ще паснат на вашата кухня.

 

Каква мивка да изберем за кухнята?

 

Ако обичате да готвите често и не използвате съдомиялна машина, тогава най-удобният вариант би бил правоъгълна или квадратна мивка. Кръглите мивки не са толкова практични, тъй като побират много по-малко съдове, но имат по-привлекателен външен вид. Щампованите мивки имат ниско шумопоглъщане, затова е по-добре да изберете такава, която има шумопоглъщащо покритие на гърба. Основна роля играе и дизайнът на вашата кухня, тъй като мивката трябва да се впише в интериора на стаята. Изберете материал, който ще бъде подходящ за вашите нужди и също така ще добави допълнителен акцент.

 

Готовата кухня удачен вариант ли е?

 

Готовата кухня е чудесен вариант, тъй като опитни специалисти са свършили трудната работа, а от вас се изисква просто да изберете подходящ дизайн. Можете да съобразите размерите, цвета и броя на готовите мебели, в зависимост от големината и интериора на стаята. Тук цената ще бъде по-ниска, тъй като не се налага да купувате отделни елементи, а от друга страна изборът и монтирането могат да бъдат извършени само за няколко дни. Онлайн магазина на мебели Дискрет предлага чудесни готови кухни, както и кухненски модули, които можете да поръчате бързо и лесно онлайн.