Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Как да изберем подходящо обзавеждане за хол?

Как да изберем подходящо обзавеждане за хол?

15-01-2024

Дневната е центърът на къщата, точката на комфорт и приемане на гости, събирането на всички членове на семейството за съвместно забавление. За да бъде стаята наистина атмосферна и топла, красива и уютна, трябва да обмислите всичко в нея: от дизайнерския проект преди началото на ремонта до завършването на всички повърхности и избора на мебели. Постигането на максимално удобство на тази стая е възможно само ако ситуацията е обмислена до най-малкия детайл. Изборът на мебели за всекидневната ще бъде основен момент в създаването на уютна стая, на която трябва да обърнете цялото си внимание.

 

Какви мебели трябва да има в хола

 

Точният отговор какви мебели трябва да има в хола не съществува. Това се дължи на факта, че във всеки апартамент всекидневната има своя собствена роля. Някъде е място за почивка, някъде е място за съвместно пиене на чай със семейството и приятелите, а някъде е място за релакс, съчетано с работа. В някои случаи всекидневната може да изпълнява функцията на трапезария, както и на спалня за гости. В зависимост от целите, всекидневната придобива индивидуален облик и се изпълва с мебели, които могат да задоволят нуждите на собствениците. Но в повечето случаи никоя всекидневна не може да съществува без следните мебели:

 

 

Какви трябва да бъдат тези мебели зависи не само от желанията на собствениците, но и от допълнителни фактори. Като начало трябва да обърнете внимание на площта на стаята. Ако холът е голям, тогава няма смисъл да поставяте малък диван в него. В този случай той просто ще изгуби цялата си красота. За голяма стая е по-добре да изберете ъглов диван в комбинация с фотьойли.

Друг фактор, който влияе върху избора на мебели за хола, ще бъде достатъчно осветление на стаята. В хола, където прониква малко дневна светлина, трябва да изберете светли мебели, които да създават усещане за хармония.

Когато избирате секция или рафтове, вземете предвид височината на таваните. Ако са ниски, тогава е по-добре да избягвате секции до тавана. Дайте предпочитание на мебели не по-високи от 1,5 метра. Освен това в стая с ниски тавани не можете да окачите твърде обемисти полилеи. По-добре да изберете вградени светлини.

 

Как да изберете правилната мека мебел за всекидневната

 

Преди да изберете мебели за хола, е важно да вземете предвид следните нюанси: максималния брой хора, които могат да ви посетят, размера на стаята, осветлението, общия стил на стаята. Диванът е основният атрибут на хола, елемент от мебелите, без който стаята ще загуби основното си предназначение – осигуряване на релаксация. Ако всекидневната ви е с голяма площ, спокойно изберете диван с фотьойли или голяма ъглова мека част. Меката мебел трябва да бъде функционална, но в същото време да не заема цялото пространство, да не пречи на свободното движение и да не блокира пътя към прозореца.

За малка всекидневна можете да изберете прав или ъглов диван. Добро решение би било закупуването на диван без подлакътници, така че броят на местата да се увеличи. Ако холът ще служи като спалня за гости, изберете разтегателен диван.