Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Как да украсим трапезарията за коледните празници?

Как да украсим трапезарията за коледните празници?

07-12-2022

Остават броени дни до коледните празниците, а вие още не сте украсили трапезарията си? Мнозина нямат време да обмислят коледния декор предварително, но дори в последния момент могат да се създадат страхотни опции. На първо място, трябва да обърнете внимание на стаите, които дават най-голям визуален ефект при декорирането. Това е мястото, където прекарвате много време със семейството и приятелите си – трапезарията. В края на краищата тя винаги е начело на празничните ни планове.

 

Весела и модерна атмосфера

 

Домът ви е изпълнен с радост от предстоящите приготовления за празниците. Не е необходимо да използвате ярки дрънкулки по традиционния начин на зелени и червени цветя, ярки гирлянди и светлини в декора. Има много други начини да украсите стаите и да запазите духа на празника.
Последните тенденции клонят към алтернативно използване на иглолистни дървета. Трапезарии в скандинавски стил са най-популярни сега. Интересен дизайн може да бъде модерната коледна украса, използвана в стая, обзаведена по традиционен начин. Помислете за искрящи каскадни полилеи, които идеално имитират блясъка и очарованието на украсата за коледно дърво. Такива допълнителни елементи ще ви зарадват повече от един сезон.

 

Помислете за коледно дърво

 

Мислили ли сте да добавите коледно дърво към вашата трапезария? Тази опция е за тези, които имат достатъчно място в стаята, където цялото семейство се събира за вечеря. Защо да подсилите коледната атмосфера с красиво украсена елха, която ще бъде център на вниманието на всички? 
Ако нямате празен ъгъл за тази цел, можете да преместите гардероб или да премахнете няколко допълнителни стола, за да освободите място за празнично дърво. Дори тези хора, чиято трапезария не е много голяма, могат да използват идеята за инсталиране на коледно дърво без никакви проблеми. Достатъчно е да поставите малък смърч или дори клони на дърво на масата, за да създадете ослепителен център на привличане за всички очи. Независимо от стила и цветовата палитра на вашата трапезария, коледната елха лесно ще повдигне празничния дух.

 

Необичайни трапезарии в модерен стил

 

Традиционните цветове на новогодишните празници са ярко червено и зелено, а основните елементи са коледни топки, гирлянди и пухкава елха. Но ако искате да разнообразите новогодишния интериор на вашия дом, да го направите необичаен и оригинален и в същото време да се отдалечите от стандартните празнични цветови комбинации, тогава използвайте коледна украса, гирлянди и други декорации, които да съответстват на основната цветова схема на вашата трапезария, тъй като изобщо не е необходимо да използвате традиционни цветове, за да подготвите дома си за дългоочаквания празник.
Стилната, елегантна трапезария в скандинавски стил се оказа много ярка и необичайна, а пухкавите гирлянди на прозорците са отлична украса за стаята и пълноценна алтернатива на изкуствено коледно дърво. Сребристи, златни и тъмносини коледни декорации в спокойни, неутрални тонове и нюанси са идеални за украса на пухкава изкуствена елха до стената на стаята.