Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Обзавеждане на трапезария идеи и съвети

Обзавеждане на трапезария идеи и съвети

10-07-2023

Трапезарията е нещо повече от място, където се консумират любими ястия. Това е мястото, където споделяме истории, смеем се и създаваме незабравими моменти с любимите си хора. Ето защо мебелите, които избирате за вашата трапезария, играят решаваща роля за създаването на атмосфера за тези моменти. От Мебели Дискрет сме подготвили някои идеи и съвети за избор на мебели за трапезария, които могат да превърнат пространството в уютна, привлекателна и стилна зона.

 

Идеи и съвети от Мебели Дискрет

 

Размерът е от значение – измерете, преди да купите

Преди да започнете да купувате мебели, направете точни измервания на вашата трапезария. Това ще ви помогне да изберете мебелите с правилния размер и да избегнете прекалено запълване на пространството. Не забравяйте, че трябва да оставите достатъчно място за столовете и за свободно движение около масата.

Изберете подходящата маса

Трапезната маса е централният елемент на стаята. Правоъгълните маси са подходящи за дълги и тесни помещения, докато кръглите модели са чудесни за по-малки пространства или квадратни стаи. Изберете материал за масата, който съответства на стила ви и в същото време е издръжлив, за да издържи на дългогодишна употреба. Дървото е класически избор, но стъклото и мраморът също предлагат стилни и съвременни алтернативи.

Удобни и стилни столове

Столовете за трапезария трябва не само да изглеждат добре, но и да осигуряват комфорт, тъй като храненето понякога може да бъде дълго и неангажиращо. При избора на столовете вземете предвид височината на масата и се уверете, че те могат удобно да се поставят под нея. За да изглеждат хармонично, съчетайте стила и цвета на столовете с масата. Можете да помислите за смесване и съчетаване на стиловете.

Помислете за шкафове

Шкафовете могат да бъдат практично и стилно допълнение към трапезарията. Те предлагат допълнително място за съхранение на прибори за хранене и други необходими предмети в трапезарията. В същото време можете да ги използвате като допълнително пространство при организиране на партита или вечери с приятели. Могат да се използват и за излагане на декоративни предмети, което допринася за цялостния интериор на стаята.

Подходящо осветление

Осветлението играе решаваща роля за създаването на настроение в трапезарията. Полилей или висящо осветление над масата за хранене може да придаде елегантност. За модерно докосване помислете за регулируемо осветление, което ви позволява да контролирате атмосферата в зависимост от случая.

Аксесоари

Килими, огледала, произведения на изкуството и растения могат да придадат завършен вид на трапезарията. Добре поставеният килим може да определи зоната за хранене, а огледалата могат да направят малката стая по-голяма. Произведенията на изкуството и растенията могат да добавят цвят и текстура, създавайки приветлива атмосфера.

Изборът на подходящи мебели за вашата трапезария включва внимателно обмисляне на вашето пространство, начин на живот и лични предпочитания. С помощта на тези съвети можете да създадете пространство, което е не само функционално, но и отразява личния ви стил.