Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Обзавеждане за офис – какво трябва да имате предвид?

Обзавеждане за офис – какво трябва да имате предвид?

14-11-2022

Успехът, положителният имидж и статус на компанията зависят отчасти от това как изглежда офисът на компанията. Това е първото впечатление, което потенциалните клиенти и партньори получават по време на посещението. Служителите на много компании прекарват много време на работните си места, като смятат офиса почти за второ дом. Ето защо е изключително важно да разберете какво трябва да има в офиса за удобна и ползотворна работа. 
Когато организирате пространство, трябва да вземете предвид редица препоръки, както и да се погрижите предварително за закупуване на оборудване, мебели и канцеларски материали. Офис мебелите са много важна част от всеки офис. Те оформят дизайна на пространството и осигуряват комфортна среда за служителите. За да бъдат условията на работа наистина удобни, е важно да изберете правилните мебели с помощта на Мебели Дискрет.

 

Избор на подходящи офис маси

 

Офис масата е най-важната част от мебелите в тази стая. Формата й може да бъде овална, което ще повлияе благоприятно на резултата от много срещи. Приемлива е и Т-образна форма, която допринася за най-компактното разполагане на партньорите. Трябва да се избере в случай на ограничено свободно пространство.
Модерните модели офис маси радват окото с разнообразие от дизайнерски решения:

  • линейна – правоъгълна, доказана от векове класика, се вписва идеално в стаи от всякакъв размер. Удобно е да поставите такива офис мебели близо до стената и да спестите място;

  • ъглова – те спомагат за оползотворяване на ъглите на стаята, но не са подходящи за поставяне в други части от нея;

  • кръгла, овална – минимално травматична модификация, която изглежда ефектно и обединява служителите.

 

 

 

Избор на подходящи контейнери

 

Контейнерите са верен помощник на всеки човек. С тяхна помощ можете да съхранявате най-важните документи и канцеларски материали, само на една ръка разстояние. За да изберете подходящия офис контейнер, трябва да прецените свободното пространство, на което ще бъде позиционирано. Можете да избирате сред богатата гама от цветове и материали на изработка, подходящи за всеки вкус и нужди.

 

Офис шкафовете – необходимост или излишък

 

В хода на своята дейност всеки офис много бързо „придобива“ купчина документи: заповеди, инструкции и проектна документация го изпълват с космическа скорост. За да изчистите масите от купчини хартия и в същото време да запазите всичко под ръка, помагат кабинетни офис шкафове и стелажи. Най-удобни са хибридните модели (рафтови шкафове), при които някои от рафтовете са отворени, а някои са затворени с врати. Оптималната ширина на рафтовете е 35 см. Материалът на изработка може да бъде различен – дърво, метал, пластмаса, ПДЧ, изборът зависи от планираното натоварване върху него.