Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Подходящи аксесоари за кухнята

Подходящи аксесоари за кухнята

27-12-2022

Модерните кухненски аксесоари са не само оригинална декорация – те вече са се превърнали в необходимост. Всички устройства съчетават две важни характеристики: функционалност и естетика. Всяка година производителите пускат нови устройства, които могат да изненадат дори скептиците. Това са умели помощници на домакинята, с помощта на които процесът на готвене е опростен до минимум. Специалисти от Мебели Дискрет са подготвили преглед на най-новите иновации и интересни аксесоари за кухнята, много от които ще бъдат истинско откритие за вас. 

 

Правила за избор на аксесоари

 

Най-добрите аксесоари за кухня могат да се считат за предмети и елементи, които органично се вписват във вече оформено пространство.

Правила за избор на аксесоари за кухнята:

  • практичност – аксесоарът на модерната кухня е нещо, което ви служи дълго време. В края на краищата, красив контейнер с прекрасни цветове, който хваща окото, може да бъде и резервоар за съхранение. Или дори ваза, стояща на перваза на прозореца или рафт, не винаги с цветя, може да бъде естествен овлажнител на въздуха. С една дума, ако аксесоарът може да се използва за различни цели, то със сигурност трябва да се сдобиете с него;

  • универсалност – ако аксесоара стане напълно неизползваем при смяна на кухненски комплект или интериор, то не е универсално. Той трябва да е самодостатъчен и да се вписва в различни интериорни решения; 

  • модерност – това не означава, че трябва да вземете това, което е модерно в момента. Модерността е и завръщане към ретро настроенията, но това винаги са тенденции във въздуха. Изборът е много голям и най-добре да се доверите на собствените си предпочитания, за да може работата с аксесоарите да ви доставя удоволствие.

 

Разнообразие от аксесоари за кухня

 

 

Тенджери, тигани, дъски за рязане, съдове за хляб, рендета, черпаци, бъркалки, шпатули са важна част от всяка кухня. Това са прибори и съдове, но в същото време аксесоари. Какъв материал да изберете зависи от общата посока на кухнята и предпочитанията на собствениците. Например, неръждаемата стомана често се заменя със силиконови аксесоари. Започвайки подготовката на поредния кулинарен шедьовър, всяка домакиня се стреми да има всичко необходимо под ръка. 
Интересни и в същото време функционални устройства, поставени на масата или фиксирани на стената, ще помогнат за компетентното организиране на работната зона. Сушилката е един от търсените кухненски аксесоари, който има приложение дори в кухня, оборудвана със съдомиялна. Те могат да се използват за поставяне на съдове, които се използват ежедневно.
В процеса на приготвяне на вечерята всичко необходимо трябва да е под ръка. Релсите помагат да постигнете това, което искате, като имат различен размер и конфигурация. Те могат да се използват за поставяне не само на леки лопати, държачи или лъжички, но и на по-тежки кухненски прибори. Съотношението на компонентите на приготвеното ястие може да окаже значително влияние върху неговите вкусови характеристики. Ето защо в процеса на приготвяне е важно да се гарантира точната дозировка. Мерителните чаши и електронните везни не винаги са удобни, ако трябва да измерите малко количество, например само няколко грама, затова на помощ идват мерителните лъжици. 
Можете да организирате пространството с помощта на специални органайзери. Модулна система, която се адаптира към геометричните параметри на конкретна кутия. За да не стоят подправките на различни места в шкафа, органайзерът ще ви помогне – може да се постави както по дължината, така и напречно на рафта или да използвате модел за стена.