Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Практични начини да освежите дома си

Практични начини да освежите дома си

27-02-2023

Всеки, който живее дълго време в един апартамент, би искала да разнообрази нещо в интериора. Дори вашият дом да няма нужда от ремонт, е хубаво периодично да го освежавате с помощта на различни методи. Мебели Дискрет разкриват практични начини за освежаване на дома, които ще създадат нов и интересен облик.

 

Направете пренареждане

 

Пренареждането е може би най-известният начин за освежаване на интериора без ремонт и почти всеки го е използвал поне веднъж. Как да го направите правилно?

Доста очевидно решение – пренареждането ще даде необичайни резултати, ако използвате мебели в няколко стаи наведнъж. Например стол от кухнята може неочаквано да се побере в хола, а малък диван от хола може да пренесете към спалнята, превръщайки го в декор. Но дори в една и съща стая винаги можете да намерите начин да разменяте нещата, което ще накара мозъка да свикне с новото подреждане на познатите зони и ще даде усещане за новост.

 

Актуализирайте осветлението

 

Начинът, по който пада светлината, какъв цвят е, дали има много – това са много важни правила за създаването на определена атмосфера в стаята. Запазете няколко големи бели свещи за празнична или романтична вечеря. Няколко съвета:

  • вижте полилеите – удобни ли са, подходящи ли са за интериора или е време да ги замените? Ако не ги харесвате, изхвърлете ги. Ако нямате пари за нови, направете си сами. Сега можете да намерите доста интересни варианта за ръчно изработени полилеи, които изглеждат прости и интересни;

  • понякога не трябва да премахвате, а да добавяте – подова или стенна лампа, или лунички за акцент;

  • гирляндите от лампички са забавни през цялата година. Вписват се чудесно в интериора на детски стаи или спалня;

  • обемните мебели и предмети на прозорците, като неподходящи завеси, крадат светлината ви. Погледнете по-отблизо ситуацията и помислете. Може би с повече слънчева светлина, ще дойде повече комфорт в къщата.

 

Организирайте и разделете пространството

 

Редът в малките неща незабавно ще разшири пространството:

  • купете няколко еднакви кутии за дребни предмети и ги сортирайте. Красивите кутии на рафтовете ще изглеждат едновременно спретнати и сладки;

  • друг вариант е да подредите нещата по рафтовете, като ги селектирате, спрямо това, кое използвате най-често;

  • с помощта на завеса можете да зонирате стая. Няма звукоизолация, но ако скриете работното място в ъгъла на стаята, ще изглежда, че спалнята е много по-просторна и удобна. Решението е просто и доста рентабилно.

 

Погрижете се за растенията

 

Цветята в къщата не само създават комфорт, но и пречистват въздуха. Как можете да ги използвате, за да актуализирате интериора? Има няколко опции:

  • пресадете растенията в нови саксии. Можете да използвате саксии от един и същи цвят или, обратно, всички цветове на дъгата – нестандартните решения изглеждат добре;

  • пренаредете цветята. Може би е време да направите оригинална стойка или да изнесете всички растения на балкона. Или трябва да поставите кактуси наблизо, но все пак поставете орхидея или роза в центъра на масата – експериментирайте и резултатите ще ви харесат.

 

Премахнете част от аксесоарите и декора

 

Преди да тръгнете по магазините в търсене на нова ваза или ярък плакат, опитайте се да премахнете всички декорации от стаята, оставяйки само най-необходимото. Скрийте някъде одеяла, възглавници на дивана, изнесете килима от стаята. Вслушайте се в чувствата си няколко дни. Може би интериорът ще звучи съвсем различно и ще има усещане за комфорт и хармония. От друга страна, недостатъците в дизайна, които не сте могли да видите преди, ще излязат на повърхността и ще могат да бъдат коригирани.