Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Скандинавският мъх – добра декорация ли е

Скандинавският мъх – добра декорация ли е

29-12-2022

Фитостените и зелените ъгли изпълват интериора със свежест и ярки цветове. Това са ефективни инструменти за трансформиране на стая, изпълнена със специално настроение и оборудвана с интересни акценти. За създаването на такъв жив кът се използва скандинавски мъх. Това е революционно решение в дизайна и интериорния дизайн. Материалът е подходящ за всяка стилистична посока (от класически до модерни стилове), използва се за декориране на вертикални и хоризонтални повърхности и не изисква сложна поддръжка. Мебели Дискрет предлага да се запознаете по-подробно с този вид растение и да научите за неговите полезни свойства.

 

Особености на скандинавския мъх

 

Ако нямате време, желание или опит в грижата за растенията, можете да озелените със скандинавски консервиран мъх. Това е обикновен естествен мъх, чиито естествени сокове са заменени от екологично чист разтвор на глицерин. Стабилизираният мъх е просто божи дар за интериорните дизайнери. Да започнем с това, че лесно може да се постави в помещения с условия, в които никое друго растение не може да оцелее – на тъмно и студено. Следователно такъв мъх се използва например за декориране на коридори. Също така е идеален за тези, които не са готови да отделят време за грижа за растенията, тъй като скандинавският мъх не трябва да се полива, като в същото време няма да изгуби своята мекота и ярък цвят. 
Скандинавският мъх е напълно безопасен – в него няма да се зародят паразити и насекоми, той е напълно безвреден за хора с алергии и деца. Освен това стабилизираният мъх е естествен въздушен филтър и овлажнител. На повърхността му се съхранява до 45% влажност, която се разпределя равномерно в цялото помещение. Важно е, че съвременната технология за стабилизиране ви позволява да запазите мъха свеж до 10 години без много грижи.

 

Декорации със

скандинавски мъх

 

Скандинавският мъх се използва за декориране на всякакви повърхности на апартаменти, къщи, офиси, кафенета и ресторанти. Компаниите често поръчват лога от мъх за себе си, което им позволява да се откроят и да създадат оригинален интериор. Стабилизираният мъх е толкова удобен и пластичен материал, че от него се получават дори надписи, лозунги и търговски марки. Стените от мъх изглеждат оригинални, украсяват всеки интериор. В случая особено важен е фактът, че мъхът не изисква поливане и поддръжка. Този материал също е чудесен за създаване на растителни рисунки. Благодарение на малкия си размер и атрактивен дизайн, тези фито-картинки ще се съчетаят добре с всеки стил.