Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Съвети за тинейджърска стая

Съвети за тинейджърска стая

16-11-2022

Децата порастват неусетно. Изглежда, че едва наскоро беше първият ден в детската градина, а днес пред родителите стои възрастен, независим, своенравен тийнейджър. Докато детето расте, вкусовете, интересите и възгледите се променят. Интериорът на стаята трябва да се актуализира навреме, напълно подходящ за възрастта. Тази задача лежи на плещите на родителите. Доста е трудно да създадете сами дизайн на стая за тийнейджър. Ще трябва напълно да променим мебелите и декорацията. Не забравяйте да вземете предвид личните желания на дъщерята ви или сина ви. Мебели Дискрет ще ви помогнат да узнаете най-важни съвети при декориране и обзавеждане на тинейджърска стая.

 

Как правилно да организирате пространството?

 

Ако пространството позволява, тогава можете да поставите двойно легло, а ако сте ограничени, по-малко легло или разтегателен диван би било добро решение. Този тип легло трябва да е удобно за спане и четене или приятелски събирания. За две деца, за да спестите място, двуетажно легло би било добър избор. 
Не е лесно да накарате децата да си пишат домашните, но като създадете удобна и стилна работна зона, вашето дете ще погледне по различен начин на перспективата да учи. Просторна маса, добро осветление и удобен стол ще го мотивират с правилното настроение. 
Трудно е да се предвиди какви таланти ще развие нерешителен тийнейджър, така че неговите хобита трябва да бъдат насърчавани. Опитайте се да отделите място в стаята за неговите занимания – спортна стена, стол за четене или пиедестал за музикален инструмент.

 

На какви мебели да заложите?

 

Приблизително след 12-14 годишна възраст вече няма нужда от някакво специално детско обзавеждане. Трябва да се съсредоточите върху доста възрастни вкусове и нужди:
удобно място за спане с нормален матрак. Добрият матрак не е евтин и смяната му с растеж не е опция. Следователно леглото трябва незабавно да бъде направено в размер за възрастен. И като цяло вече обзавеждате стая за тийнейджър, а не за дете;
бюро с настолен компютър или лаптоп (ученето без това вече е невъзможно);
много шкафове и рафтове за съхранение. По-добре е да направите шкафове до тавана – изглежда монолитно и модерно, не позволява да се натрупват боклуци, оползотворява максимално пространството;
огледало за момичета, спортен кът за момчета.
Ако имате дъщеря, тоалетката с шкафове и огледало би свършила чудесна работа, тъй като момичетата в тази възраст започват да обръщат специално внимание на красотата. Идеални цветове за мебели са бяло, сиво или избелено дърво. Те са абсолютно неутрални и могат да се комбинират с всички останали цветове, подходящи за всеки стил и визуално не натоварват интериора.

 

 

 

Ценни съвети от Мебели Дискрет

 

В собствената си стая тийнейджърът иска да побере цялата си личност – от любимия си цвят до плакати на любимата си група по цялата стена. Дайте възможност на детето си да планира и избира дизайна на своето пространство. Струва си да се запасите с търпение и разбиране, защото самоизразяването на тийнейджър може да е неразбираемо за вас или да не е в хармония с цялостния дизайн на апартамента. Но не налагайте предпочитанията си, в никакъв случай и не критикувайте – юношите имат повишено и болезнено отношение към това. Оставете го да изрази себе си и вашето дете ще го оцени.