Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Тенденции при обзавеждане на всекидневна през 2023

Тенденции при обзавеждане на всекидневна през 2023

21-11-2022

Интериорите на всекидневните, представени през миналите сезони, най-накрая поеха в друга посока и показаха нови цветове и форми. В дизайна цари абсолютна свобода: комбинация от несъчетаеми цветове и текстури, смесица от стилове и дизайни. Дори ако предпочитате традиционния дизайн в спокойна палитра, яркият декор или един акцент ще ви помогнат да го направите модерен. Мебели Дискрет ще ви помогнат да разгледате интересни тенденции за обзавеждане на всекидневна, които ще бъдат актуални през 2023.

 

Цялостни концепции за обзавеждане

 

Една от основните световни тенденции е желанието на клиентите да се доближат максимално до природата в рамките на апартамент. Затова дизайнерите внасят възможно най-много подходящи елементи в интериора: от живи растения до биофилен декор и подходящи цветове. В модерната всекидневна през 2023 г. това се изразява предимно в използването на мебели от естествени материали. Откажете се от пластмаса и евтини материали в полза на естествено дърво, ратан и камък. Да, такива продукти са по-скъпи, но това е печеливша инвестиция, тъй като те ще ви служат дълги години. 
В допълнение, естествените текстури изглеждат по-благородни и в същото време естествени. Те ще създадат усещане за комфорт в стаята, без да намаляват разходите или да опростяват дизайна. Допълнете такива мебели с текстил от естествени тъкани и лаконичен декор в същата концепция. Модулните дивани са една от най-ярките тенденции, която определено няма да загуби позиции в близко бъдеще. Модулните дивани са изработени в модерен дизайн, благодарение на който се вписват идеално в минималистичен, лофт и съвременен интериор. 

 

Декоративни елементи

 

Освен всичко друго, интериорът през 2023 се характеризира с някои ярки детайли, които коренно променят визуалното възприятие на всекидневната:

  • арки – дизайнерите са заимствали този интересен декор от Ренесанса. Те ви позволяват да създадете изискан и мек интериор. Арките могат да се използват за врата, за прозорец, огледала, в мебелен комплект, а също и като декоративни акценти на стени;

  • заоблени форми – закръглянето присъства в почти всички мебели, независимо дали става въпрос за меки столове или декоративни картини. Плавните линии допринасят за създаването на уютна домашна среда. В допълнение, те са по-съвместими с различни стилове, отколкото острите ъгли.

 

Цветове

 

Като акцентни цветове бляскавата яркост отново е на мода. В същото време естествената неутрална палитра не отстъпва позициите си, така че в интериора си струва да използвате само няколко закачливи детайла на фона на пастелни цветове. Мебели Дискрет представят следните водещи цветове за 2023 г.:

  • зелен градински чай;

  • светло синьо;

  • светло жълто;

  • нежно розово;

  • богат коняк;

  • карминово червено;

  • класическо сиво.

В същото време в нюд палитрата преобладават така наречените женствени нюанси като бледорозово, бежово, бледосиньо и др. Монохромният дизайн също е на мода, което няма да ви позволи да правите грешки в комбинацията от цветове.