Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
В кои мебели си струва да инвестирате при обновяване на дома

В кои мебели си струва да инвестирате при обновяване на дома

27-03-2023

Стилният и ефектно изглеждащ интериор не винаги изисква огромни разходи. За какви елементи от къщата наистина си струва да се харчат пари, за да изглежда луксозно? С помощта на качествени мебели и няколко ярки детайла можете да направите интериора по-скъп и представителен – дори и със скромен бюджет за всичко останало. Когато обновявате интериора в дома си, задължително трябва да обърнете внимание на определени мебели, в които си струва да инвестирате. 

 

Тапицирани мебели

 

Вашият диван, фотьойли или други мебели, тапицирани с плат или кожа върху някакъв вид пълнеж, трябва да бъдат не само красиви, но и удобни и най-важното - да издържат дълго време и да не се деформират след година или две. Такива мебели изискват инвестиции. Висококачествени материали от плътна материя и естествени влакна или продукти от естествена кожа ще създадат не само желания комфорт и приятна визия. Такива мебели гарантират по-голям комфорт, качествена почивка и дълъг експлоатационен живот от 10 години.

 

Кухненски комплект

 

Висококачественият кухненски комплект ще добави стойност към вашия апартамент, ако решите да го продадете. Но само ако до този момент той не се разпадне, филмът не се отлепи от него, вратите му не са разхлабени и т.н. Ако не инвестирате достатъчно в кухнята, нейните недостатъци ще започнат да се появяват по-рано, отколкото сте очаквали. Това важи независимо от стила или покритието на комплектите. Ламинираните покрития трябва да се избягват, тъй като те бързо започват да се отлепят, особено при ъглите. Ако е възможно, заложете на естествените материали – масивно дърво, камък – или фурнирован MDF, висококачествена пластмаса.

Маса за хранене

 

Масата за хранене, подобно на вашия диван, е ключова част от мебелите, която може да се използва отново и отново. Ламинираните модели са на мода в момента, но страдат от бързо износване. Елегантното дърво или камък ще подхождат на всеки интериор и ще издържат десетилетия. Тук съветът е същият като за кухненския комплект. Трябва да обърнете внимание на височината и големината на масата, тъй като трябва да бъде подходяща за цялото семейство.

 

Качествено, удобно легло и матрак

 

Както се казва, ние прекарваме около една трета от живота си в леглото. Ето защо има смисъл да се инвестира в този елемент от интериора, който от своя страна трябва да бъде допълнен от качествен матрак за по-добър сън, както и подходяща възглавница. Можете да спестите от други основни елементи на декора, характерни за спалнята, но оставете леглото да остане централната и скъпа мебел.

 

Централно осветление

 

Полилеите са фокусни елементи на всеки интериор. Те винаги се виждат, трябва да излъчват уютна светлина, съответно изборът им изисква специално внимание. Инвестирането в осветлението ще бъде от полза за външния вид на цялата стая, което ще отклони вниманието от други, по-евтини и незначителни интериорни елементи.