Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости

Вдъхновяващи идеи за обзавеждане на стая за гости

09-05-2023

При обзавеждането на стаята за гости е много важно да се вземат предвид много нюанси. Необходимо е да се изхожда от площта и размерите на помещението и възможността за отделяне на пространство в апартамента. Не приемайте лекомислено декорацията на стаята за гости. Дизайнът на тази зона трябва да се извърши компетентно, особено ако основната част на къщата е облечена в изискан и луксозен интериор. Появата на това място влияе върху цялостния външен вид на къщата. Помислете за правилата за създаване на удобна и стилна атмосфера.

На какво да обърнете внимание

 

Стаята за гости е отделна изолирана зона, предназначена за комфортно настаняване на гостите. Това място трябва да има всичко необходимо за пълноценна почивка. Можете да направите аналогия с хотелска стая. Няма голямо значение къде точно се намира отделната стая за гости. Най-често в тази стая има липса на осветление, тъй като се използва рядко и затова собствениците на къщата оставят добре осветените зони за себе си. При декорирането на това място е необходимо да се компенсира този недостатък, особено ако стаята се намира в таванско помещение или приземен етаж. Инсталирането на големи прозорци и изкуствени източници на светлина ще се справи с този проблем.

 

Характеристики на подреждането на стаята за гости 

 

Стаята за гости всъщност трябва да бъде проектирана според законите на стандартна хотелска стая. Тя трябва да бъде оборудвана с място за спане и почивка, съхранение на лични вещи. Оптималната квадратура на стаята за комфортен престой не трябва да бъде по-малка от 6 квадратни метра. Ако кадрите позволяват, можете допълнително да оборудвате работен сектор с бюро, зона за отдих с телевизор и други домакински уреди. 

 

Полезни съвети за стаята за гости

 

Специалисти от Мебели Дискрет са подготвили няколко съвета, които ще ви помогнат при обзавеждане и декориране на стаята за гости:

  • дизайнът на стаята за гости трябва да се комбинира с дизайна на останалата част от къщата и коридора, водещ към тази стая;

  • най-добрата цветова палитра са пастелните и средните тонове. Те не дразнят очите и насърчават спокойствието. В такава стая всеки гост ще се радва на уют и пълноценна релаксация;

  • не забравяйте за ярките цветове. Без цветни акценти дизайнът ще бъде скучен и избледнял;

  • погрижете се за достатъчен брой отделения за съхранение на дрехи и вещи, както и достатъчно закачалки;

  • скринът може да замени гардероба, но в този случай оборудвайте стаята с допълнителни куки за палта;

  • идеята за поставяне на свежи цветя в стаята трябва да бъде изоставена. Това е допълнителна работа;

  • помислете за свободното време на госта, докато той е в стаята. Поставете рафт в стаята с интересна литература, подгответе селекция от филми и музика, поставете няколко нови списания на масата.