Мебелна фабрика Дискрет - производство на ъглови дивани, спални комплекти, корпусна мебел
Защо да заложите на качествени спални комплекти?

Защо да заложите на качествени спални комплекти?

21-12-2023

Дизайнът на спалнята създава подходящо психологическо настроение и уютен антураж. В много отношения зависи от това колко добре са избрани мебелите, по-специално спалния комплект. Смята се, че е необходимо пространството да се използва пестеливо и да не се претрупва спалнята с множество фотьойли, легла и аксесоари. Стая, предназначена за спане, може да бъде декорирана във всеки стил – с помощта на модерни дизайнерски ходове или като се започне от вашите собствени вкусови предпочитания. В процеса на това възниква важен въпрос как да изберете спален комплект и да го поставите така, че да е приятно и удобно в стаята.

 

Основни изисквания за спалния комплект 

 

Как да изберете правилното обзавеждане за спалня? На първо място, тази стая трябва да бъде удобна и приятна за престой. Важно е да се създаде релаксираща среда, благоприятна за добра почивка. Можете да закупите различни мебели или цял комплект. Той със сигурност изглежда по-стилен и придава на пространството известна завършеност.

Как да изберете подходящия за вас спален комплект от разнообразието на пазара? На първо място, започнете от формата и размера на вашата спалня. За удължена правоъгълна стая е по-добре да закупите мебели, които пасват добре на дълга стена. Ако площта на стаята е малка, тогава са подходящи мебели, които заемат място във височина, тоест стенни шкафове, рафтове в работната зона или дори над леглото. Опитайте се да не претрупвате вратата, както и пространството до нея. Мебелите не трябва да пречат на свободното отваряне и затваряне на вратата, както и на ходенето из стаята. Леките мебели, както и интериорните предмети, също правят стаята да изглежда по-просторна. Ето защо за малка стая е препоръчително да изберете не много тъмни мебели, както и тапети, текстил и др.

Огледалата също създават илюзията, че стаята, в която се намират, е по-голяма, отколкото е в действителност. Ето защо, когато се чудите как да изберете спален комплект за малка спалня, вземете предвид тази особеност и изберете мебели с вградени огледала на вратата на гардероба или някъде другаде. Колкото по-малко е претрупана стаята, толкова по-просторна изглежда. Сведете до минимум количеството мебели и декоративни елементи. 

 

Основни елементи на спалния комплект

 

Основните елементи на стандартния комплект са:

място за спане (легло);

нощни шкафчета (по едно от всяка страна на леглото);

дрешник.

Допълнително към комплекта могат да се включат тоалетка и скрин. Що се отнася до модулните мебели, тогава изборът е ваш, кое от обзавеждането трябва да поръчате и без кое можете.

Като цяло няма строги правила за избор на спален комплект. Някой ще се ограничи до минималния стандартен комплект от легло, голям удобен гардероб и чифт нощни шкафчета. Други ще изберат по-многобройни комплекти от представените колекции, които могат да включват не само 3-5 елемента, но и повече мебели, проектирани в общ стил. Вашата задача е да съберете оптимално подходящия комплект въз основа на площта на съществуващата стая и вашите собствени вкусови предпочитания. Съвременните модулни системи са много търсени. Обикновено са включени размери, функционалност и пълно описание. Просто трябва внимателно да помислите как правилно да поставите мебелите в спалнята.